top of page
Pikol - Michelin interior.jpg

KULINARIKA

 

ODPRTI DATUMI ZA 2024 (datumi se sproti dodajajo)

Ponedeljek, 3.6.2024 za večerje ob 19.30

Torek, 4.6 za kosila ob 12.30

Sreda, 12.6.2024 za večerje ob 19.30

Sreda, 28.8 za kosila ob 13.00

 
 
Michelin 2023.png
JRE FOOT.png

Pikolova kuhinja pod vodstvom družine Gašparin se vsaka jed rodi iz skrbnega spoštovanja do sestavin, ki jih izbira naša edinstvena ekipa. To ni le priprava hrane, ampak iskanje, poznavanje sestavin in skrbna priprava, da prvotni okusi ostanejo nespremenjeni v svoji lepoti in harmoniji. Vsaka jed je kot umetniško delo, postrežena tako, da gost vidi in čuti skrbno roko, ki je z ljubeznijo pripravila ta kulinarični užitek.

Kljub temu, da se zavedamo svojih briških korenin in izvora, se ne zapiramo v ozke okvire Goriških Brd in Vipavske doline. Naša kuhinja je odprta za vse svetovne vplive. Z jedmi potujemo skozi čas in prostore: od spominov na gostove otroške dni do raznolikih okusov in vonjav, ki jih odkrivamo v širnih kulinaričnih deželah.

Pikol, ki domuje ob pravljičnemu naravnemu jezeru, ponuja edinstveno kulinarično izkušnjo. Skrbimo za sestavine in njihovo svežino, ki se prilagajajo letnim časom, da ohranimo čistost okusov. Tehnike priprave v naši kuhinji segajo od preprostih do tradicionalnih, vendar imajo vse nekaj skupnega: nobena ne spreminja osnovnih okusov.

Degustacijski meni

Možnosti menija: 4 ali 7 hodov

Doživite izvrstno kulinarično popotovanje na našem posestvu, ki se nahaja ob mirnem naravnem jezeru v bujnem zelenju, s čudovitim razgledom na vodo.

Naš meni črpa navdih iz regije naše rojstne regije Brda, kjer se gore zlivajo v griče, posejane z vinogradi. To območje ponuja bogato paleto sestavin. Uživajte v naši znameniti jedi, karpaču iz brancina, pripravljenem v našem prepoznavnem slogu Pikol, in se razvajajte z bogatim, kremastim, sveže pripravljenim maslom iz domače kisle smetane.

Okusite divja zelišča, nabrana na naši posesti tik pred postrežbo, in uživajte v sveže ulovljeni postrvi iz čistih voda reke Soče.

Doživite pristne okuse Brd in okolice z našimi skrbno pripravljenimi meniji s 4 ali 7 hodi.

Meni s 4 hodi

Doživite tradicionalne regionalne jedi, preoblikovane z modernim pridihom naše družine. Naš meni vključuje sezonske sestavine z naše posesti in lokalnih proizvajalcev. Odkrijte popolno združitev dediščine in inovacij.

€ 85 na osebo

Meni s 7 hodi

Degustacijski meni s 7 hodi je navdihnjen z bogatim terroirjem regij Brda in Vipava. Naše kulinarično potovanje slavi edinstvenost okolja naše posesti, črpajoč navdih iz vedno spreminjajočih se mikro sezonskih obdobij.

Vizija naše družine je poudariti naravno kompleksnost vsake sestavine z minimalnimi posegi. Naš meni prepleta očarljivo pripoved o harmoniji narave, pri čemer prikazuje najboljše lokalne in okoliške sestavine, cenjene tradicije in bistvo družinske dediščine. Prepustite se kulinarični izkušnji, ki vas približa srcu naše regije in njene kulinarične umetnosti.

€ 110 na osebo

Pikol Creation 1-min.jpg
silveri_promo_JRP_55 (1).jpg

SILVERI vinska spremljava

Spajanje izbranih vin iz naše kleti z jedilnikom kreativnih jedi našega družinskega kuharja. Vina so postrežena v zaporedju z jedmi, z natančnim opisom vin in njihove pridelave.

CLASSIC

Spajanje vin in penin (letnikov, ki so trenutno na trgu) z jedilnikom

  • 30 € na osebo za vinsko spremljavo s 4-hodnim menijem

  • 45 € na osebo za vinsko spremljavo s 7-hodnim menijem

NAJBOLJŠI LETNIKI

Spajanjevin in penin  (letnikov, ki so trenutno na trgu) in arhivskih vin (naših najboljših letnikov) z jedilnikom

  • 50 € na osebo za vinsko spremljavo s 4-hodnim menijem

  • 65 € na osebo za vinsko spremljavo s 7-hodnim menijem

bottom of page