top of page
Pikol - Michelin interior.jpg

KULINARIKA

Pikolova kuhinja pod vodstvom družine Gašparin se vsaka jed rodi iz skrbnega spoštovanja do sestavin, ki jih izbira naša edinstvena ekipa. To ni le priprava hrane, ampak iskanje, poznavanje sestavin in skrbna priprava, da prvotni okusi ostanejo nespremenjeni v svoji lepoti in harmoniji. Vsaka jed je kot umetniško delo, postrežena tako, da gost vidi in čuti skrbno roko, ki je z ljubeznijo pripravila ta kulinarični užitek.

Kljub temu, da se zavedamo svojih briških korenin in izvora, se ne zapiramo v okvire Goriških Brd in Vipavske doline. Naša kuhinja je odprta za vse svetovne vplive. Z jedmi potujemo skozi čas in prostore: od spominov na gostove otroške dni do raznolikih okusov in vonjav, ki jih odkrivamo v širnih kulinaričnih deželah.

Pikol, ki domuje ob pravljičnemu naravnemu jezeru, ponuja edinstveno kulinarično izkušnjo. Skrbimo za sestavine in njihovo svežino, ki se prilagajajo letnim časom, da ohranimo čistost okusov. Tehnike priprave v naši kuhinji segajo od preprostih do tradicionalnih, vendar imajo vse nekaj skupnega: nobena ne spreminja osnovnih okusov.

JRE FOOT.png

Dobrodošli v restavraciji Pikol

Restavracija Pikol odpira svoja vrata po predhodnih rezervacijah in je namenjena posebnim kulinaričnim doživetjem, poslovnim srečanjem ter zasebnim dogodkom v intimnem ambientu ob jezeru.

Odprto po naročilu za:

  • skupine od 6 oseb dalje,

  • poslovna kosila in večerje,

  • poroke, zasebne dogodke ter degustacijska doživetja.

Ko je za določen datum potrjena rezervacija za vsaj 6 oseb, se termin odpre tudi za ostale goste, ki si želijo rezervirati mizo in doživeti Pikolovo kulinarično zgodbo.

Degustacijski meniji

Naša kulinarika temelji na sezonskih sestavinah, navdih pa črpa iz narave in tradicije Goriških Brd.
Ponujamo dve izbrani degustacijski izkušnji:

  • 4-hodni degustacijski meni – 75 €

  • 6-hodni degustacijski meni – 95 €

Poslovna kosila

Za poslovna srečanja, predstavitve ali manjše dogodke ponujamo poslovna kosila od ponedeljka do petka med 12.00 in 16.00.

  • Poslovni 4-hodni meni – 75 €

Vinske degustacije Silveri

Doživite butično gourmet vinsko degustacijo Silveri, kjer predstavljamo lastna vina in penine iz naše družinske vinske kleti Silveri v Goriških Brdih.
Degustacija vključuje pet izbranih vzorcev penin in vin, ki jih spremljajo drobni kulinarični prigrizki iz Pikolove kuhinje.

  • Cena degustacije – 55 €

Za še bolj celovito kulinarično doživetje lahko degustaciji dodate Pikolov znameniti carpaccio jadranskega brancina, mariniran v treh citrusih, obogaten z granatnim jabolkom in prelit s kostanjevim medom.

Na voljo kot doplačilo k degustaciji.

Pikol Creation 1-min.jpg
Pikol Creation 1-min.jpg

Restavracija

Doživite sodobno prepletanje pristne lokalne kuhinje z domišljeno predstavitvijo in vrhunskim okusom. Jedi ustvarjamo iz svežih in sezonsko izbranih sestavin, ki odražajo povezanost z naravo in okolico našega posestva.

Kulinarično izkušnjo dopolnjuje skrbno pridelana selekcija penin in vin iz našega lastnega vinogradniškega posestva Silveri iz Goriških Brd.

 

Naši chefi in sommelierji ustvarjajo popolne kombinacije okusov, ki povežejo jedi z eleganco naših mehurčkov in karakterjem briške zemlje.

Rezervacija je obvezna.

DELOVNI ČAS

Zajtrk za goste resorta: 08:30–11:00
Kosilo: po predhodnem naročilu
Večerja: po predhodnem naročilu

Ure obratovanja se lahko sezonsko spremenijo.

REZERVACIJE:
📞 +386 3334523
✉️ info@pikol.si

silveri_promo_JRP_55 (1).jpg

SILVERI vinska spremljava

Spajanje izbranih vin iz naše kleti z jedilnikom kreativnih jedi našega družinskega kuharja. Vina so postrežena v zaporedju z jedmi, z natančnim opisom vin in njihove pridelave.

CLASSIC

Spajanje vin in penin (letnikov, ki so trenutno na trgu) z jedilnikom

Spremljava ob 4-hodnem meniju: 30 €

Spremljava ob 6-hodnem meniju: 40 €

NAJBOLJŠI LETNIKI

Spajanje vin in penin  (letnikov, ki so trenutno na trgu) in arhivskih vin (naših najboljših letnikov) z degustacijskimi meniji.

  • 50 € na osebo za vinsko spremljavo s 4-hodnim menijem

  • 65 € na osebo za vinsko spremljavo s 6-hodnim menijem

bottom of page