SPLOŠNI POGOJI

Pogodbeni partnerji
Pogodbena partnerja sta Pikol Lake Village (v nadaljevanju "resort") in gost. Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči resortu za vse obveznosti iz pogodbe.

Sklenitev pogodbe
Pogodba je sklenjena, ko resort prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko resort pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja. Pozor: ponudba za nastanitev ne pomeni rezervirane sobe. Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki oziroma plačati 30% depozit celotne rezervacije, na osnovi katere prejme potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v resortu.

Valuta
Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

Rezervacija
Gost opravi rezervacijo preko spletne strani ali spletnih portalov. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na spletnem portalu in posledično tudi s splošnimi pogoji resorta.

Odpoved rezervacije ali sprememba rezervacije
Za spremembo rezervacije/odpoved rezervacije pišite na info@pikol.si, pokličite na +386 5 333 45 23 ali odpovete svojo rezervacijo preko spletne strani s kodo, ki jo prejmete na vaš e-mail naslov ob rezervaciji preko spletne strani.

Pogoji odpovedi
Veljajo naslednji pogoji odpovedi:

Do 30 dni pred prihodom: brez stroškov odpovedi
30 - 14 dni pred prihodom: 30% zneska skupne cene
14 - 0 dni pred prihodom: 100% zneska skupne cene

Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati preostale dni nočitve.

Za skupine (več kot 5 sob ali skupno več kot 15 nočitev) veljajo posebni pogoji odpovedi.

Pogoji odpovedi veljajo za vsa plačilna sredstva tudi v primeru rezervacije s turističnim bonom.

V primeru premikanja terminov se za pogoje odpovedi upošteva prvi datum rezervacije.
 

Višja sila:

V primeru višje sile kot npr. bolezen, pozitivnost na covid- 19, nesreča, vojna, potres, epidemija ali pandemija že vplačanih ali v skladu s splošnimi pogoji že bremenjenih sredstev ne vračamo. Enako velja za rezervirani turistični bon kot garancija za vaš prihod. V tem primeru bomo vaš turistični bon vezan na vašo EMŠO številko bremenili enako, kot če ste bili pri nas.

Vaša rezervacija je VARNA pri nas. V kolikor vam ne bi mogli zagotoviti bivanja zaradi zaprtja resorta, vam izdamo vavčer, ki ga lahko izkoristite ob drugi priložnosti.

Neprihod gosta
Če se gost ne prijavi v resort na dan prihoda, se bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije.

Plačilo
Možni so naslednji načini plačila: Visa, Mastercard/Eurocard, Maestro, gotovina, predračun in turistični bon.

Storitev
Osnovna storitev je nočitev z zajtrkom. 

Cena vključuje
Nočitev z zajtrkom, brezžični internet, parkirišče, posteljnina, 3 brisači na osebo, dostop do lastnega masažnega bazena.

Prijava/odjava gostov
prijava: od 14:00 do 17:00, odjava: do 10:00
Rezervirano namestitev za gosta držimo na dan prihoda do 24. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžan predčasno obvestiti resort – najkasneje do 24. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani resort pravočasno, resort ni dolžen držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda.

Prijava v resort
Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Turistična taksa
Se zaračuna vsem osebam po spodnjih pogojih odrejenih s strani Občine Nova Gorica. Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 2,50€ na osebo na noč.
Otroci in mladina od 7. leta starosti do 18. leta starosti, plačajo polovično vrednost odrejene turistične takse, v vrednosti 1,25€ na osebo na noč.

 

Hišni ljubljenčki
Hišni ljubljenčki v resortu niso dovoljeni.

Kajenje
Kajenje v notranjih prostorih je prepovedano. Gostom je kajenje omogočeno na zunanjih površinah.

 

Parkirišče
Gostom je na voljo brezplačno zunanje in notranje parkirišče. Resort ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

 

Škoda
Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom na prijavnici pooblašča, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v resortu med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

 

Darilni boni
Darilni bon je veljaven do izteka datuma veljavnosti, ki je naveden na vsakem posamičnem darilnem bonu. V kolikor na darilnem bonu datum veljavnost ni zapisan, se šteje, da je darilni bon veljaven eno leto od datuma izdaje. Darilne bone je potrebno predložiti pred koriščenjem storitev in ob prijavi v resortu na recepciji. Bon ni možno zamenjati za denar.

Predčasni odhod
Resort ni dolžen vrniti gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod. Za morebitne izjeme glede na razlog predčasnega odhoda, je potrebna odobritev s strani vodstva.

 

Veljavno pravo
Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

 

Varovanje zasebnosti
Resort vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbah. Ob prijavi v resort je potrebno predložiti osebni dokument.

 

Dragocenosti
Za stvari, ki jih je stranka prinesla s seboj, jamči resort v skladu z zakonskimi določili le v primeru, če je škoda povezana s kršitvijo dolžnosti s strani resorta. Priporočamo, da stranka shrani svoje dragocenosti ob sebi.