Družina

Gašparin

 
 
 
Gasparin Family.jpg
 
 

Lokal vodi družina, ki je od samega začetka povezana s Pikolom. Oče Boris in mama Maruška sta bila še fant in dekle, ko sta prvič prišla na Pikol kot gosta. Pa je bilo vse zasedeno in Boris je poskusil potolažiti Maruško z mislijo, da bo nekoč to njihovo. Izhajala sta iz briških kmečkih družin Gašparin in Vuga, ki so jima stale ob strani, ko so se jima nekaj let kasneje sanje uresničile. Pravzaprav je družina skupaj s Pikolom rasla in se učila. Ob nakupu Pikola so ga malenkostno preuredili, leta 1980 pa ponovno odprli in gostom ponujali na roke rezan pršut, jedi z žara, postrvi, polže, žabje krake in omejen izbor vin. Danes prevzemata vse več odgovornosti njuna sinova Tadej in Taras, ki sta rasla, se igrala in učila na Pikolu.

Dolgo časa so se zanašali na vabljivost idilične lesene brunarice ob majhnem jezercu, toda zavedali so se, da lahko ponudijo več. Tako so na jedilnik začeli uvrščati vse več morskih dobrot, razvijali nove recepte, posvečali pozornost predstavitvi jedi na krožniku, izpopolnjevali znanje o vinu in dopolnjevali vinsko karto.

 
 
17218566_10211000814830152_6708532935396507803_o.jpg